Prenumeration

Kontakta Prenumeration

Öppettider
Vardagar: 6 - 17
Lördagar: 7 - 11

Telefon
036 - 30 40 40

E-post
Skicka in via kontaktformuläret.

Vanliga frågor

Digitala tjänster
Ingår digitaltidningen i min prenumeration?
Ja, digitaltidningen ingår i din prenumeration och kostar inget extra. Digitaltidningen är en tjänst till dig som prenumerant och du väljer själv om du vill använda den genom att registrera dig med ditt abonnentnummer och postnummer.

Hur läser jag digitaltidningen?
För att läsa digitaltidningen behöver du logga in här.

Jag har inte tidigare läst digitaltidningen, hur gör jag?
Har du inte tidigare loggat in så måste du aktivera ett digitalt konto. För att aktivera ett digitalt konto för första gången, klicka här. Du får därefter välja användarnamn och lösenord själv.

Vill du läsa digitaltidningen i mobilen eller surfplattan kan du enkelt hämta hem tidningens app.

Var finns appen?
Appen finns att hämta hem gratis via App Store och Google Play. Sök på tidningens namn eller Hall Medias så kommer samtliga koncernens tio tidningar upp. Om du har en iPad/iPhone laddar du ner appen i App Store. Om du använder en Android-enhet laddar du ner appen via Google Play.

Kan jag välja bort papperstidningen och enbart läsa den digitalt?
Ja, du kan välja att enbart ha din tidning digitalt. Alla titlar erbjuder ett digital paket.

Prenumeration
Min tidning har uteblivit, vad gör jag?
Om din tidning uteblir är det viktigt att du omgående meddelar vår distributionsavdelning för att göra en reklamation. Här på vår prenumerationsportal kan du registrera din reklamation genom att först logga in och sedan göra din reklamation via länken i menyn till vänster. Ta mig till inloggningssidan.

Vad är ett uppehåll och hur fungerar det?
Ett uppehåll kan när som helst göras i prenumerationen, enda kravet är att uppehållet ska gälla i minst sju dagar. Vid uppehåll på tidningen kan du läsa den digitala versionen. Observera att ingen period tillgodoräknas i din prenumeration om du väljer att läsa tidningen digitalt under papperstidningsuppehållet. Vill du göra ett uppehåll på både papper- och digitaltidningen så kommer perioden då du har uppehåll att tillgodoräknas i din prenumeration.

Betalar du med faktura förlängs prenumerationen i slutet av perioden. Har du prenumerationen via autogiro regleras månadsavgiften gentemot antal dagar.

Kan jag tillfälligt ändra tidningens utdelningsadress?
Ja, du kan när som helst meddela oss att tidningen ska levereras till en annan utdelningsadress i Sverige. Minst antal dagar att flytta tidningen är sju dagar.

Oavsett längd på din tillfälliga adressändring kostar detta 25 kronor om du gör det själv via vår prenumerationsportal. Ringer eller mailar du in din tillfälliga adressändring kostar det 50 kronor. Du får göra tillfällig adressändring hur många gånger du önskar, observera att avgiften gäller per gång/period.

Jag adressändrar via Svensk Adressändring, får ni uppgifterna?
Nej, vi har inget samarbete med Svensk adressändring och får därför inte per automatik din nya adress. Det är viktigt att du i god tid meddelar din adressändring till oss.

Får ni uppgifter via folkbokföringen?
Nej, vi får inte del av ändringar i folkbokföringen, såsom t ex namnbyten och dödsfall. Tänk därför på att kontakta oss så vi har korrekta uppgifter i vårt system. Prenumerationer sägs därför inte per automatik upp då en person avlider och det är därför viktigt att anhöriga meddelas oss.

Vad kostar det att prenumerera?
På varje titels hemsida hittar du en prenumerationslänk, där finns priser för total, helg och digitalpaket.

Kan jag ta med mig min prenumeration när jag reser utomlands?
Du kan ta med dig din prenumeration genom digitaltidningen. Digitaltidningen kan du läsa oavsett plats.

Faktura och betalning
Hur fungerar Autogiro?
Med autogiro menas en automatisk betalning från ditt konto varje månad. Dragning görs den 28:e varje månad (om den 28:e infaller på en helgdag dras det nästkommande vardag). Detta kan inte justeras manuellt. Du betalar alltid en månad i förskott och slipper därmed aviavgiften.

Om avgiften avviker från den ordinarie, får du i god tid ett meddelande från banken som talar om vilken summa som kommer debiteras från ditt konto. Observera att detta inte är en faktura utan ett upplysningsmeddelande. Om täckning saknas på ditt konto vid betalningstillfället, görs ytterligare ett försök per dag kommande tre dagar, finns det fortfarande ingen teckning kommer månades avgift att läggas på nästkommande dragning. Byter du bank och/eller kontonummer, är det viktigt att snarast meddela kundcenter. I de flesta fall fungerar det inte att låta banken göra överföringen av ditt konto.

Uppsägning av prenumerationen måste göras tre veckor före kommande dragning för att kunna garantera att nästkommande dragning hinner stoppas. Prenumerationen avslutas inte per automatik om du självmant makulerar ditt konto via banken, uppsägning ska inkomma till din titels prenumeration.

Innehavaren av autogirokontot behöver inte vara densamma som på prenumerationen. Observera att en autogiroanmälan ska inkomma skriftligen med underskrift och tas ej emot via mail eller telefon.

Hur fungerar E-faktura?
Istället för att få en faktura hemskickad kan du anmäla e-faktura och få den direkt via din internetbank. Anmälan görs i din internetbank då du har mottagit din första faktura. Observera att vi måste ha din e-postadress för att din anmälan ska bli godkänd. Här kan du logga in och registrera din e-postadress.

Varför får jag betala en aviavgift?
Om du väljer att betala via faktura tillkommer en aviavgift på 25:- för administration och porto. Om du inte vill betala aviavgiften rekommenderar vi betalning via autogiro eller E-faktura.

Varför är det skillnad på privatpersonspris och företagspris?
Vi skiljer på priset på prenumeration för privatpersoner/hushåll och företag/juridiska personer/organisationer. Anledningen till detta är att ett företag i de flesta fall utgörs av ett flertal personer mer än i ett ordinarie hushåll. Finns ett företagsnamn inblandat i prenumerationen (antingen som utdelningsadress eller som separat faktureringsadress) betalas priset för företag. Företag kan inte betala via Autogiro.